Prof Duit

Prof Duit


Kalau anda dapat buang pengaruh emosi ni, anda sudah level top 10% trader!

Hari ni, Prof Duit nak share cara trade forex yang korang senang untung.

Teknik ni susah nak rugi.

Supaya tak hangus modal korang tu.

Kami ajarkan cara paling santai dan paling rileks.

Korang main forex ni nak financial freedom kan.

Tak kan nak 8 jam sehari, 5 hari seminggu menghadap screen laptop?

Baik korang kerja.

Trader forex yang berjaya rutin diorang simple.

Bangun pagi, analisa market, buka trade, dan biar trade tu kena stop loss atau take profit.

Mereka tak ada pengaruh emosi dalam trading.

Katalah korang punya analisa tu korang nak "BUY".

Tetiba market swing.

Kalau korang buka trade besar, mahu tak juling mata korang tengok trade tu patah balik.

Lawan direction korang analisa tadi.

Sebab tu, cara paling selamat nak trade forex ni, korang biar je trade tu.

Biar trade korang tu kena mana-mana limit yang korang dah set awal-awal.

Korang pergi buat kerja lain.

Tak payah tengok dah.

Lagi best kalau korang boleh trade di time frame yang lama.

Lagi lama lagi bagus.

Kalau dekat H4 pun pada kami dah bagus.

Kami di Prof Duit anggap forex ni macam saham, tapi saham yang naik turunnya laju.

So, kalau korang nak cepat nampak return dari korang main saham, forex adalah jawapan terbaik.

Dan, rugi kalau korang tak trade forex.

Senang buat duit tau.

Dalam sehari dah boleh dapat buat duit.

300% sehari pun tak mustahil.

Kami dah buat samapi 900% dalam sebulan je.

Itu guna teknik yang kami nak share la ni.

Teknik berikut adalah cara Prof Duit trade forex tanpa loss banyak, dan profit pun masyuk.

Teknik ni akan buang faktor emosi korang secara total!

Cara Trade Forex Yang Selalu Untung - Langkah #1

Buka trade dengan lot paling kecil.

Ini penting, kalau korang ada akaun biasa, buka trade 0.01 je.

Kalau micro account, buka trade 0.10.

Ini untuk korang tak gatal tangan.

Yelah, lepas trade nak trade, lepas trade nak trade lagi kan.

Kalau korang bukak keci-kecil ni, korang akan rasa malas sikit nak trade.

So, korang dah takde rasa bosan tengok trade.

Dan gatal tangan nak cancel trade yang tengah open.

Cara Trade Forex Yang Selalu Untung - Langkah #2

Buka trade banyak-banyak sampai full margin.

Step ni untuk korang lebih selesa trade.

Sebab kalau korang ikut step 1 tadi, korang boleh buka trade banyak-banyak kan.

So, korang akan nampak banyak peluang untuk korang trade.

Cara ni bagus untuk korang lebih konsisten.

Emosi korang adalah musuh utama dalam trading.

Cara nak kawal emosi masa trading adalah dengan buka lot kecil tapi banyak.

Simple je kan, tapi teknik ni power!

Cara Trade Forex Yang Selalu Untung - Langkah #3

Set terus stop loss 1 dan take profit 2 kali ganda dari stop loss (1:2)

Lepas banyak trade tu, terus set SL dan TP.

Kalau boleh letak nisbah 1:2 je.

Kalau lagi besar nisbah korang ni, akan senang dapat win rate rendah.

Nanti win rate rendah, korang pun bad mood je kan.

So, biar balance win rate dengan risk:reward.

Ada kajian yang buat pasal risk:reward ni, dan bandingkan 1:2, 1:3, 1:4, 1:5.

Mereka dapati secara total, 1:2 ni adalah paling tinggi peluang untuk dapat expectancy yang tinggi.

Expectancy ni adalah berapa duit korang boleh buat setiap kali trade.

So, set terus TP dan SL tu masa buka trade.

Cara Trade Forex Yang Selalu Untung - Langkah #4

Tinggalkan trade tu, pergi buat kerja lain!

Yang ni paling penting.

Lepas dah setup trade korang, tutup Metatrader5 korang tu.

Pergi buat kerja lain!

Sebab, time ni lah korang akan kacau trade korang kan.

Kalau belum full margin, cuba trade lagi sampai tak boleh trade.

Biar je trade korang tu hit SL dan TP.

Nanti kalau dah setel semua, korang akan dapat nampak betapa berkesannya teknik yang kami ajar ni.

Kalau korang tak percaya cuba konsisten dengan teknik yang kami ajar ni.

Kami yakin, trade yang korang buat takde pengaruh emosi langsung.

Cara Trade Forex Yang Selalu Untung - Langkah #5

Cari pattern atau trend seterusnya.

Lepas dah siap trade, cari pattern seterusnya.

Kalau kami, kami suka tengok pattern Head And Shoulder je.

Sebab pattern paling terbukti tepat sehingga 80%+ adalah pattern revearsal ni.

Head & Shoulder ni adalah pattern paling tinggi kadar ketepatannya.

Kalau korang trade guna pattern ni, insyaAllah boleh dapat trade yang bagus.

Kalau korang trade guna signal dan indikator, korang sebenarnya dapat information yang delay.

Tapi kalau korang trade guna pattern, korang trade berdasarkan emosi market.

So, memang betul-betul ada sains di situ kalau trade ikut pattern!

Jom kami ajar korang trade forex..

Best tak tips dari kami ni, kalau korang rasa artikel ni best, apa kata korang share artikel ni.

Baca entri kami yang lain juga ya.

Next time, kami nak share juga pasal cara trade forex paling selamat, cara trade forex paling mudah, cara bermain forex dengan modal kecil, pengalaman main forex, belajar ilmu trading forex, belajar forex, hukum forex dan belajar asas forex.

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *