Atlantis forex

Atlantis forex

melombong duit menggunakan akaun sen instaforex (currency mining)

perkenalan forex. (pada yg belum bermula dan baru mula).

brainstorming. muhasabah diri (kelas motivasi).

cent account currency mining (melombong duit dgn akaun sen)

Sunday, October 31, 2021

سْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ ﴿١﴾ الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ ﴿٢﴾ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ ﴿٣﴾ مَلِكِ يَوْمِ الدِّينِ ﴿٤﴾ إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ ﴿٥﴾ اهدِنَا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ ﴿٦﴾ صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ ﴿٧﴾

1- bkn utk trader baru. utk trader lama yg mmg dah tau guna ea. kalau belum tau guna ea kena belajar dulu lah.

saya tak janji apa2 la, sebab saya pun baru juga dgn konsep ni. tapi tu lah, dari pengalaman dan pengetahuan yg ada, teknik ni mmg munasabah utk diusahakan. dan yg baik itu dikongsi mudah2an kebaikan itu mantul balek pada saya semula.

akaun sen ni sebenarnya akaun standard juga. bezanya unit dlm akaun tu akan tetap dikira dalam unit sen.

betul la sbb dlm backtest takde requote/lag/disconnect/server problem, pc hang/rosak, putus bekalan letrik dan lain2.

yg salah tu sbb backtest mmg boleh dibuat panduan samaada ea tu boleh dipakai atau tidak. utk pair apa. timeframe berapa. multiplier atau tidak. semua tu kita boleh cubakan di backtest(strategy tester).

camni. korang perasan tak bila buat backtest mesti untung je. petik je apa2 ea yg ada di internet, pasang backtest, kasi run = untung. bila jalan betul2 guna duit. ehhh. mc pulak.

sbbnya yg nyata adalah, masa buat backtest tu jumlah modal biasanya ribu2 usd. tapi bila trade duit betul cuma seribu, tu pun dah maksima. biasanya ratus2 je.

kebanyakan ea pula berkonsepkan martingale layers. konsep ni perlukan luang legar(deposit besar) yg luas utk serap drawdown. bila trade betul2 takde pula ruang legar, market goyang lebih sikit dah mc.

kat sini la akaun sen main peranan yg best. bila kita deposit usd 10, dlm akaun akan jadi usd 1000.00. kalau kita deposit 1k, dlm akaun akan jadi usd 100000.00 banyak tuuuuu..

cuba run balek backtest pada ea yg pernah mckan duit korang. letak starting capital 100000.00 agak2 mc tak? takkan mc punya. siap berkembang riang ria.

pro nya takyah cerita dah la. kekurangannya, roi amat perlahan kalau dibandingkan dgn swing biasa(kalau korang untung la). trader2 yg boleh trade akaun biasa dan untung, tak payah la main akaun sen. kecuali korang mmg ada duit banyak sampai akaun biasa nampak macam akaun sen. roinya anggaran 10% sebulan. terlalu rendah utk trader2 yg pandai untung tapi sangat la tingginya banding dgn simpan di bank/atau asb.

kalau guna link ni, affliate code ada ada otomatik "LL". korang akan jadi client saya. boleh la wasap saya kenal2kan diri. no fon/wasap ada kat atas2 tu. nak tanya apa2 pasal akaun sen pun boleh.

1- create new folder di desktop. rename kan ikut keselesaan korang. saya rename kan "akaun sen instaforex"

3- install mt4 terminal di pc / laptop. copy folder instatrader di program file dan pastekan di new folder yg baru buat tadi. sama banyak dgn akaun yg dah dibuat.

4- setiap folder instatrader mewakili 1 akaun sen. rename kan supaya boleh paste byk2 tanpa duplicated. saya rename kan no 1 sampai 10 je.

kita boleh run banyak akaun dgn mt4 yg berasingan. utk onkan mt4, masuk ke folder dan petik terminal.exe


setiap akaun utk currency pair yg berbeza dgn tujuan kalau market sangat gila akaun kita tak mc semua.

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *